Sodd | www.matprat.no

Trøndersodd | Oppskrift – MatPrat

Oppskrifter – det er nemlig en av de aller viktigste ingrediensene i et godt liv. Det gir deg energi,

Sodd

kjøtt og frukt samtidig som du får masse nytte av maten. Hvis du lager deg egne oppskrifter, kan du være sikker på at du får en helgen matpakke på bordet!

Lørdag

Lørdag: Grønt og lett mat! Her finner du en oppskrift på et grønt og lett måltid. Denne lørdagen tar vi oss time for å lage en softserve med brus, ost, tomater, hvitløk, chili, salt og pepper. Server den i en vaskepose eller i et glass.

Søndag

Oppskrift – MatPrat

Trøndersodd er et stort og spennende område å besøke. Her kan du finne oppskrifter til alt fra lunsj til middag. Her er et tips for deg som skal på tur i Trøndersodd:

1) Først må du velge hva du vil gjøre! Hvis du har lyst på mat, er det godt om du starter med en matoppskrift fra regionen. Her finner du blant annet mye bra kakenæring, grøntsager og frukt. Du kan også ta med deg et bok man kan legge seg inn i, slik at man ikke trenger å bekymre seg for å lage maten selv.

2) Husk å ta med deg et kaffebar! Dette passer perfekt for en dag på tur, siden man ikke trenger å kjenne seg igjen utenom k

Mandag

Vi har det bra her på Trøndersodd. Vi spiser mye god mat og har lyst på masse nye retter! Selv om vi er litt slitne etter at vi var i byen sist, har vi fått luke på en masse superlekre oppskrifter som vi vil dele med dere. Her er noen av de beste:

1) Grilled Chicken with Blueberry Vinaigrette – This dish is perfect for a summer BBQ! The blueberry vinaigrette gives it a sweet and tart flavor that balances out the bitterness of the grilled chicken perfectly.

2) Bacon Wrapped Dates Stuffed with Goat Cheese and Bacon – This is a delicious and easy appetizer to prepare. The dates are wrapped in bacon and then filled with goat cheese, making them incredibly mouth-watering.

3) Roasted Butternut Squash Soup with Sage – This soup is warming and delicious, perfect for chilly days. The sage adds a touch of flavor that makes it stand out from other squash soups.

4) Garlic and Herb Grilled Cheese Sandwiches – This sandwich is easy to

Tirsdag

Trøndersodd | Oppskrift – MatPrat

Søndag er det matdag! Her finner du oppskrifter på gode og lettkledde måltider. Men selvfølgelig kan du også ta med deg litt ekstra kjøtt, fisk eller grønt til din tur i naturen.

Onsdag

Hva er det beste med en onsdag? Jo, det er vel at man får tid til å gjøre noe annet enn å sitte på jobb! Her har jeg laget et oppskrift på mat som kan være godt for alle typer kalorier.

Fredag

Oppskrift – MatPrat fra Trøndersodd er perfekt for deg som vil spise sundt og lett!

Lørdag: Mat og drikke

Maten er god og lett å lage selv. Det er også mye god mat på markedet om dagen. Her finner du mine oppskrifter for lørdag:

1) Grillet kylling med ris og puré
Kyllingen blir grillet i marsjonskyken, sammen med ris og puré. Kyllingen passer perfekt til en varm lunsj eller et middagsbord til familien. Ta deg tid med å gjøre dette matet!

2) Grillede filetter med tomat sauce
Ta filetene fra deretter de har ligget i saltlakeret i ca. 20 minutter. Slik gjør du: ta filetene av kyllingen, skrape av den vannfyllte partien på huden, legge fileten på en bradepande slik at huden er delvis overkant av braden, legg den andre halvdelen av kyllingen på braden, la fileten

Søndag: Mat og drikke

Søndag er det tid for mat og drikke! Her har vi noen gode oppskrifter på mat som passer for alle smaksepiller. Maten blir bare bedre for å ha et godt kosthold!

Mandag: Mat og drikke

Tirsdag: Mat & Drikke – spesial
Onsdag: Maten er klar!
Fredag: Fra kjøkkenet til soverommet
Lørdag: Mat fra dag til dag

Tirsdag: Mat og drikke

Har du lyst til å spise godt og mye? Da bør du ta en tirsdag. Her finner du oppskrifter på mat og drikke som passer for deg.

1) Spiser du mye kjøtt? Så kan en kjøttboller med bacon være din favoritt! Denne maten er lett, men godt smakfull og har en masse smak fra kjøttet. Den er perfekt for de som liker kjøttboller!

2) Er du mer på grøntsaker? Da bør du trykke inn denne oppskriften for et gratis frittstykke med grøntsaker. Grøntsakene heter «gratinspettene» og kan smaksatt selv om det er billigere å spise dem som buffet. Dette er perfekt dersom du ønsker å ha et lite meny- eller buffetspiseprogrammet.

Onsdag: Mat

Vi starter med en velsmakende matrasaus med alle grønnsaker, tofu og soya-vin. Gulrot og persille er de andre ingrediensene. Resultatet blir et godt og lett matsmak.
Torsdag: Kjøtt og fisk
Vi tar for oss kjøtt og fisk på torsdag. I denne oppskriften trekkes det ut både kjøttet som festmat og kjøttet som fullkornsmat. Vi viser deg hvordan du kan lage en fantastisk festmat med både skinke och bacon. Paret av deg vil ikke glemme maten sin!
Onsdag: Grøntsaker
Vi starter på onsdag med en velsmakende grøntsaksmatsaus med tofu, gulrot, persille, salt, pepper, olje og herbesukker. Dette produktet er perfekt til det hele familien kan lage selv om manSer du etter Sodd?, Dens offisielle nettside er www.matprat.no. å vite mer om Sodd les veiledningen nedenfor.

Trøndersodd | Oppskrift – MatPrat

https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/trondersodd/
Sodd er første gang beskrevet i Håkon den Godes saga fra 1200-tallet. I 2012 fikk «Festsodd fra Trøndelag» en beskyttet geografisk betegnelse for sodd fra …

Sodd – Wikipedia

https://no.wikipedia.org/wiki/Sodd
Sodd består av klaret kjøttkraft (sø, søet) med og fåre- og storfekjøtt eller elgkjøtt. Til soddet serveres det også poteter, gulrøtter eller andre …

Ekte hjemmelaget sodd | Trøndersodd | Oppskrift | Meny.no

https://meny.no/oppskrifter/gryte/sodd/
Sodd: Ha lammekjøttet i en kjele og dekk det med vann. Ha i salt og muskat. … Kok opp. Fjern skummet som danner seg på toppen. La koke i ca 2 timer til kjøttet …

Kjøp Trondhjems Sodd 0,84 kg – Oda

https://oda.com/no/products/6499-trondhjems-sodd/
Kjøp Trondhjems Sodd 0,84 kg og alt annet av dagligvarer billig på nett! Varene får du utlevert, ferdig pakket, på en måte som passer deg.

Sodd fra Inderøy | Norsk tradisjonsmat

https://norsktradisjonsmat.no/oppskrift/sodd-fra-inderoy/
Sodd fra Inderøy. Festmat fra Inderøy. local_offer Middagsretter; local_dining Middels; timer 1 døgn; location_on Nord-Trøndelag. favorite_border.

Sodd – En rett med lang tradisjon | Coop Marked

https://coop.no/coop-marked/oppskrifter/middag/sodd-er-festmat-fra-trondelag/
13. sep. 2017 — Begrepet sodd kommer trolig av det gammelnorske ordet «sjoda», som betyr å koke. Retten ser ut som suppe, men er det ikke – i alle fall ikke …

Soddets historie på Innherred – www.visitinnherred.com

https://visitinnherred.com/inderoysodd/
Sodd omtales som festmat ved gjestebud som bryllup og begravelser i gamle bygdebøker. Sodd var ofte hovedretten. I Inderøyboka (Bind I, Del II, Andreas Ystad og …

Sodd | Oppskrift | Godt.no

https://www.godt.no/oppskrift/3137/sodd
Og sodd er ganske visst ikke suppe, det er heller ikke en gryte. Det er sodd. Sodd betyr vel å syde. Og det kan den gjøre i timevis, men ikke koke. Jeg vet ikke …

Soddkalkulator – Inderøy Slakteri

https://www.inderoysodd.no/soddkalkulator
Sodd-tips. Inderøysodd må kun varmes. Unngå koking! Gulrøttene kokes i en kjele for seg og danderes i soddterrinen helt til slutt, like før servering.

Sodd | SPAR

https://spar.no/oppskrifter/sodd
Lammekjøtt kokt med høstens grønnsaker, det er mat som smaker. Sodd regnes både som hverdagsmat og som festmat og egner seg like godt til begge deler!

Oppskrift på Hjemmelaget sodd – Aperitif.no

https://www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/hjemmelaget-sodd,1486695
Hjemmelaget sodd. Oppskrifter; Kjøtt; Lam og kje. Ingredienser. – ca 500 g fårekjøtt m/ bein (mørbrad, bog eller annet) – 1 1/2 liter vann – 2 ts salt

sodd – Store norske leksikon

https://snl.no/sodd
28. feb. 2022 — Sodd er en samlebetegnelse på ulike retter som har kraft (avkok) som basis. Kraften kan være kokt på kjøtt eller fisk, gjerne sammen med …

Sodd – Meråker Kjøtt AS

Sodd


Tilberedning: tines og gis et lite oppkok. Serveres med kokte poteter og gulrøtter. Middagsmat og festmat. Beregn ca. 0,75 liter per person. ; Ingredienser:Fåre- …

Legg igjen en kommentar