Chine | fr.wikipedia.org

Kina, offisielt Folkerepublikken Kina (PRC), er et land i Øst-Asia. Med et areal på 9,6 millioner kvadratkilometer og en estimert befolkning på 1,4 milliarder i 2019, er Kina verdens tredje største land etter område og først etter befolkning.

Plassering av Kina

Kina, offisielt Folkerepublikken Kina, er et land i Øst-Asia. Hovedstaden er Beijing og den største byen Shanghai. Kina er det andre landet i verden etter areal og det fjerde etter befolkning med nesten 1,4 milliarder innbyggere. Det offisielle språket er mandarin og valutaen er renminbi.

Det kinesiske fastlandet dekker et område på 9 596 960 km2. Det grenser i nordøst til Mongolia, i nordvest til Russland, i vest til Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Afghanistan, Pakistan, India, Nepal og Bhutan. Den deler en maritim grense med fjorten andre land: Taiwan ved øst-Kinahavet; Ryukyu-øyene sør for Okinawa som tilhører Japan; nordøstkysten av Nord-Korea; Gulehavet i nord med Sør-Korea og Østhavet hvor de japanske øyene Shikoku og Kyū ligger

Kinas økonomi

Økonomien i Folkerepublikken Kina er en blandet sosialistisk markedsøkonomi som er sammensatt av statseide foretak (SOEs) og innenlandske og utenlandske private virksomheter og bruker økonomisk planlegging. Inntektene generert av SOEer utgjorde omtrent 40 % av Kinas BNP på 15,42 billioner USD i 2020, med innenlandske og utenlandske private virksomheter og investeringer som sto for de resterende 60 %.

Siden reformene i 1978 har Kina vært en av verdens raskest voksende store økonomier, med en årlig vekst konsekvent over 6 prosent. I følge IMF, på inntektsbasis per innbygger, rangerte Kina 73. etter BNP (PPP) i 2019, selv om det bare ble rangert som 136. etter nominelt BNP. I 2020 ble Kina verdens nest største økonomi etter USA.

Regjeringen i Kina

Regjeringen i Folkerepublikken Kina er Kinas øverste styringsorgan. Det utøver kontroll over kinesisk territorium og dets folk, og er sammensatt av Kinas kommunistiske parti, presidenten, statsrådet og militæret.
Den har vært ved makten siden 1949, da den styrtet den siste regjeringen i Kina, Kuomintang-regjeringen. Regjeringen har hovedkontor i Beijing, i Zhongnanhai, ved siden av Den himmelske freds plass.

Kinas forhold til resten av verden

-Folkerepublikken Kina, vanligvis kjent som Kina, har et komplisert forhold til resten av verden.

-På den ene siden er Kina en raskt voksende økonomisk makt og er stadig mer selvsikker på den internasjonale scenen. På den annen side er Kina en autoritær stat med dårlige menneskerettigheter, og den blir ofte anklaget for urettferdig handelspraksis.

-Kinas forhold til naboene er blandet. Den har gode relasjoner med noen land, som Russland og Pakistan, men anspente relasjoner til andre, som India og Japan.

-Kina er et permanent medlem av FNs sikkerhetsråd og har vetorett over enhver FN-resolusjon. Dette gir Kina en betydelig rolle i internasjonale anliggender.

-Kina blir imidlertid ofte kritisert for sine handlinger på den internasjonale scenen. For eksempel har Kina blitt anklaget for ikke å gjøre nok for å stoppe spredningen av atomvåpen og for å støtte regimer som bryter menneskerettighetene.

Konklusjon

Folkerepublikken Kina er et land som ligger i Øst-Asia. Med over 1,4 milliarder innbyggere er det det mest folkerike landet i verden. Det offisielle språket i Kina er mandarin-kinesisk, og valutaen er renminbi (RMB). Kina har en lang historie og rik kultur, som i stor grad har blitt påvirket av konfucianisme, taoisme og buddhisme. Landet er også hjemsted for noen av verdens mest ikoniske landemerker, som Den kinesiske mur og Terracotta-hæren.

Bent u op zoek naar Chine?, de officiële website is fr.wikipedia.org. Lees de onderstaande gids voor meer informatie over Chine.

Chine – Wikipédia

https://fr.wikipedia.org/wiki/Chine
La Chine, en forme longue la république populaire de Chine (RPC), également appelée Chine populaire et Chine communiste, est un pays d’Asie de l’Est. Avec …

Chine – 2 definities – Encyclo

https://www.encyclo.nl/begrip/chine
Lycium chinense = chinese boksdoorn of chine se goji bes. De hoogte na 10 jaar is 125 cm. De beskleur is rood. Deze plant is goed winterhard.

14.210 foto’s en beelden met Chine – Getty Images

https://www.gettyimages.be/fotos/chine
Ontdek de perfecte stockfoto’s over Chine en redactionele nieuwsbeelden van Getty Images Kies uit 14.210 premium Chine van de hoogste kwaliteit.

Chine – Actualités, vidéos et infos en direct – Le Monde

https://www.lemonde.fr/chine/
Toute l’actualité en vidéo sur le sujet Chine. Consultez l’ensemble des articles avec vidéos de la rubrique Chine.

Chine | Service public fédéral Affaires étrangères – Diplomatie …

https://diplomatie.belgium.be/fr/Services/voyager_a_letranger/conseils_par_destination/chine
Les voyageurs autorisés à entrer en Chine et qui voyagent de la Belgique vers la Chine, doivent effectuer, en Belgique, un test d’acide nucléique et un test d’ …

Restaurant la Chine – la Carte

http://www.lachine.be/carte.htm
RESTAURANT LA CHINE – LA CARTE. – Potages. 1. Bouillon de volaille aux champignons chinois – 3,00 €. 2. Potage de maïs au crabe – 4,50 €.

Chine – Vertaling naar Nederlands – voorbeelden Frans

https://context.reverso.net/vertaling/frans-nederlands/Chine
Vertalingen in context van «Chine» in Frans-Nederlands van Reverso Context: de la chine, la république populaire de chine, en provenance de chine, …

Actualités chine en direct | Info & actu en continu sur Euronews

https://fr.euronews.com/infos/asie/chine
L’actualité en direct partout en Europe c’est aussi sur Euronews. Reportages, interviews et analyses : ne manquez rien des informations chine :

Xinhua – french.news.cn – Chine, Monde, Photos et Vidéos, la …

http://french.xinhuanet.com/
Xinhua – french.xinhuanet.com – 1er site d’information en français en Chine. Toute l’actualité en temp réel : Chine, Monde , Economie, Environnement, …

Chine – Ministère de l’Europe et des Affaires étrangères

https://www.diplomatie.gouv.fr/fr/conseils-aux-voyageurs/conseils-par-pays-destination/chine/
Les personnes autorisées à rentrer en en Chine par les autorités chinoises seront toujours soumises aux mesures sanitaires en vigueur (double test : PCR et …

Association Belgique-Chine: HomeFR – Brussel

HomeEN


L’Université des Langues étrangères de Beijing (BFSU en sigle anglais) est la plus connue université en langues de Chine. En effet elle enseigne en.

Ministère des Affaires étrangères de la République populaire …

https://www.fmprc.gov.cn/fra/
Le président Xi a remercié une nouvelle fois le président Poutine d’être venu en Chine pou… Dansl’après-midi du 25 février 2022, le président Xi Jinping s’est …

Chine – Franceinfo

https://www.francetvinfo.fr/monde/chine/
Suivez en direct toute l’actualité ‘Chine’ : vivez l’info en live, en images et en vidéos. Participez, commentez et partager avec Franceinfo en temps réel !

Legg igjen en kommentar